Curs filmare și editare video

CATEGORIA:Cursuri | TEMA: film, video

Cursul își propune să formeze abilitățile necesare pentru realizarea un clip sau film/documentar de scurt metraj. Asta înseamnă nu doar punerea bazelor videografiei – i.e. cum se filmează – ci și parcurgerea etapelor preliminare (căutarea ideilor de lucru și a surselor de inspirație) și ulterioare (montajul).

Cursul va avea o durată de 6 săptămâni: 5 ședințe a câte 2 ore + o ședință de evaluare a clipurilor/filmelor rezultate și este limitat la un număr de 10 cursanți.

Preț / persoană: 150 Lei.

Pentru înscriere, vă puteți înregistra pe formularul disponibil aici: https://goo.gl/forms/FDHA3vp9QCwKPU3w1, până în 22 aprilie.

Taxa trebuie achitată în avans, cel târziu la data începerii cursului, fie prin transfer online sau prin bancă, în contul Asociației „Apulum Forum” – RO56RNCB0003157701250001 sau în numerar, la Casa Forum – str. Regina Maria nr. 18 (luni – joi, 10-14).
[Dacă faceți plata online sau prin bancă notați la observații/scopul plății „curs video” sau trimiteți o copie a ordinului de plată la adresa contact@forumapulum.ro]

Structură orientativă:

  1. Introducere: De ce vedem filme? Importanța poveștii. Surse de inspirație.
  2. Noțiuni de bază:
   1. Elementele unei expuneri corecte: ISO, Shutter speed, F-stops, White Balance
   2. Gestionarea luminii (naturală și artificială)
   3. FPS și rata de aspect
   4. Standarde video
  3. Echipament
   1. Camere video, aparate DSLR & Mirrorless – pros & cons
   2. Obiective foto & video
   3. Sunet și echipamente de sunet
   4. Trepiede, monopiede și echipamente de stabilizare
  4. Editarea video – Partea I
   1. Lucrul cu fișierele. Formate și conversii
   2. Softuri de editare video
  5. Editarea video – Partea a II-a
   1. Tehnici de editare
   2. Corecții și efecte
  6. Evaluarea proiectelor

  Lector – Alexandru Ciocan

  De formare profesor de limba română, Alexandru se declară iremediabil îndrăgostit de cinematografie. După opt ani de activitate didactică, filmul a devenit din pasiune activitatea sa principală, așa că astăzi are deja nouă ani de experiență în spatele camerei.

  De la proiecte personale la clipuri de promovare și de la angajat la propria afacere, Alexandru a crescut constant atât în tehnica de filmare cât și în tehnica de montaj, unde e specializat în Adobe Premier Pro (după câteva proiecte în Pinnacle Studio și Sony Vegas). Puteți vedea una din creațile sale recente în clipul de mai jos:

  Prev 1 of 1 Next
  Prev 1 of 1 Next