Viitorul Europei? Concurs dezbatere

image future of Europe

Cine decide viitorul Europei?
De data asta, trebuie să ne asumăm toți responsabilitatea pentru ca viitorul să fie mai bun. Atunci când toată lumea votează, toată lumea câștigă!

Europe Direct Regiunea Centru organizează pentru cetățenii din Regiunea Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu), în parteneriat cu Asociația Forum Apulum, patru dezbateri-concurs pe tema alegerilor europarlamentare și participării la vot.

Te așteptăm să vii alături de noi la:

  • Alba Iulia – 8 aprilie 2019, Aula Mare Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia
  • Sibiu – 15 aprilie 2019, Aula Magna Universitatea Lucian Blaga Sibiu
  • Târgu Mureș - 18 aprilie 2019, Universitatea de Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș
  • Brașov – 23 aprilie 2019, Sala mică Cinema Patria

Informează-te să poți vota în cunoștință de cauză și să contribui la viitorul Europei.
În plus, poți câștiga un loc în tabăra de leadership ce va avea loc în august, unde vei putea să cunoști tineri ca tine și să participi, timp de trei zile, la ateliere cu specialiști în comunicare, media și democrație.

Pentru înscriere ca participant sau membru al publicului, completează formularul de aici: LINK FORMULAR.

Toți participanții vor primi materiale informative și promoționale.
Dacă pentru un concurs se vor înscrie mai mult de șase persoane, organizatorul va face o selecție, pe baza textului argumentativ din formularul de înscriere. Participanții la concurs vor primi detalii despre tema de dezbatere cu minim cinci zile înainte de desfășurarea evenimentului. Poziția în cadrul concursului (PRO/CONTRA) va fi desemnată doar la momentul evenimentului.
Membrii echipelor de concurs vor primi câte un tricou a cărui culoare va determina echipa, iar la final obiecte promoționale și diplome de participare. În cadrul fiecărei dezbateri, organizatorul va alcătui un juriu, care va decide echipa câștigătoare, luând în considerare criterii predefinite și votul publicului și va desemna persoanele din rândul concurenților care sunt selectate pentru a participa la tabăra de leadership (două persoane). A treia persoană ce va participa la tabără va fi selectată din rândul publicului, prin tragere la sorți.

Evenimentele sunt organizate în cadrul proiectului ”Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru”, finanțat de către Comisia Europeană și Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru.

Uniunea mea europeană

Credem în parcursul European al României și că cetățenii români pot și trebuie să fie mai implicați în a construi viitorul Uniunii Europene. Ne dorim să sprijinim implicarea și informarea tinerilor din România despre ce înseamnă a fi cetățean european. Pe de o parte, cetățenii europeni pot beneficia de unele programe europene pentru dezvoltare personală și profesională; pe de altă parte, se pot implica în construcția Uniunii, prin participarea la alegeri, prin consultări cu instuțiile europene sau chiar prin inițiativă legislativă.

Ne bucurăm astfel să fim parteneri cu Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru, în proiectul „Uniunea mea europeană”. Proiectul presupune organizarea unei caravane de informare privind Uniunea Europeană în școli din Regiunea Centru, dar și realizarea unor materiale informaționale sintetizate, atât infografice tipărite și digitale cât și un set de clipuri animate despre funcționarea Uniunii.

Infografice „Uniunea mea europeană”

Animații „Uniunea mea europeană”

civicON - festival de atitudine

Poster civicON

civicON este un concept nou de eveniment, un „festival de atitudine”, care își propune ca prin discuții, ateliere, expoziții și interacțiuni culturale originale să aducă implicarea civică și gândirea critică în atenția publicului larg.

Mai mult...

Ghidul ilustrat al elevului

Oficial, învățământul românesc este centrat pe elev și pe nevoile acestuia. În realitate, profesorii cu adevărat pasionați și apreciați sunt puțini la număr, iar elevii sunt captivi într-un sistem care nu sprijină creativitatea și înțelegerea, ci memoria și conformismul. Mai mult, în unele cazuri asistăm la adevărate abuzuri asupra elevilor care sunt forțați să ia meditații cu profesorul de la clasă dacă vor să treacă, să contribuie la fondul clasei (care nu mai există), sunt scoși de la ore sau evaluați arbitrar.

Mai mult...