Ce vrem să facem?

Să contribuim activ la dezvoltarea societății civile și a instituțiilor acesteia.
Să creăm proiecte care să contribuie la creșterea nivelului de educație civică a cetățenilor. Să promovăm libera exprimare și accesul liber la informație.
Să încurajăm participarea cetățenilor și a societății civile în procesul de luare a deciziilor de interes public și comunitar.
Să îmbunătățim transparența în deciziile autorităților publice.

Adunăm în jurul nostru oameni din domenii diferite, cu experiențe de viață variate, dar care lucrează împreună pentru a găsi noi moduri de a-i implica pe cei din jur în viața localității din care fac parte.

Vom depune demersurile necesare pentru ca în perioada următoare să creăm Asociația ‘‘Apulum Forum’’, care să înglobeze toate proiectele și ideile noastre. Dorim să devenim o organizație non-guvernamentală cu o influență pozitivă în viața Cetății.

Vom încerca să ne implicăm activ în societate, să convingem cât mai multe persoane că rolul nostru de cetățeni nu se reduce la a vota sau nu, ci că suntem orașul în care trăim, suntem oamenii care ne conduc și fiecare dintre noi este o voce care contează.

Credem că este nevoie de mai multă comunicare în societate, că limbajul instituțiilor trebuie adaptat nevoilor actuale și că pentru a putea schimba ceva, trebuie să știm ce drepturi și pârghii ne stau la dispoziție conform legii.