Picnic în Cetate
Asociația „Forum Apulum” a adresat albaiulienilor invitația de a li se alătura săptămânal la o seară de picnic în interiorul Cetății Alba Carolina. Evenimentul are scopul de a dezvolta conexiuni între membrii asociației și cei care susțin evenimentele organizate de către Forum Apulum și de a întări legătura dintre asociație și comunitate. Prima astfel de seară de picnic a avut loc duminică, 25 iunie 2017.

Comunismul românesc între mit și realitate
Pentru a contribui la înțelegerea perioadei comuniste, în perioada 14-17 iunie vor avea loc o serie de evenimente pe tema „Comunismul românesc între mit și realitate”.
Evenimentele includ discuții cu victime ale comunismului, prezentări și discuții cu profesori de istorie, proiecții de documentare și filme artistice pe tema comunismului.

Programul evenimentului:
14-17 iunie 2017, în fața Muzeului Unirii din Alba Iulia

Miercuri, 14 iunie, ora 19:00 – Opresiunea comunistă în România, discuție cu invitatul special Simion Drăgoi

Joi, 15 iunie, ora 20:00 – Conferință: Realitatea comunistă povestită tinerilor

Vineri, 16 iunie, ora 20:00 – Cultul personalității în perioada comunistă. Discuții și proiecții scurte.

Sâmbătă, 17 iunie, ora 21:00 – Proiecție „Nunta mută”, regizor Horațiu Mălăele

 

Conferința fakeNews
Eveniment prin care dorim să aducem în atenția publicului un subiect extrem de fierbinte în ultimele luni, acela al știrilor false și puterea dobândită de acestea, ajungând să influențeze chiar și alegerile din mai multe democrații importante ale lumii.

Cei doi speakeri, Dorin Țimonea, jurnalist Adevărul, împreună cu Ciprian Cucu, lector universitar, vor discuta despre ce înseamnă fenomenul Fake News, cum poate fi prevenit sau combătut și ce efecte a avut până în prezent în lume.

 

Publicația The Fake News