Am citit undeva pe net (15-19)

Ai citit că există sirene sau că NASA te minte și Pământul e plat? Cum *știi* ce e adevărat?
Curs de educație media pentru tineri (15 - 19 ani)
Trainer: Diana Filimon & Lect. Univ. Dr. Ciprian Cucu

Suntem bombardați constant de informație: mii de postări pe facebook, emisiuni la TV, sute de poze pe Insta, discuții în clasă și acasă, afișe pe stradă.
Cum filtrăm toată informația? Cum ne formăm opiniile? Cum putem să ne asigurăm că nu suntem păcăliți de cel care ne dă informația?

Pentru a răspunde la toate aceste întrebări, am construit un curs de educație media, care să te ajute să înțelegi cum să analizezi o informație, cum să-ți alegi sursele de informare și cum să identifici manipulările.

Din structură:

  1. Manipularea prin media, de la știri la Facebook
  2. Disecând mesaje - exerciții și jocuri
  3. Fapte și opinii, știri și editoriale
  4. Argumentul, erori de argumentare

Cursul va avea 5 întâlniri de câte 1h45 min fiecare, iar la finalizarea cursului copiii vor primi un certificat Forum Apulum semnat de trainer.
Fiecare grupă va avea maxim 12 persoane.

Prețul cursului este 60 de lei / persoană.
Cursul se va desfășura în fiecare miercuri, de la orele 14:00, la Casa Forum (Regina Maria 18)
Cursul va începe după înscrierea a minim 4 persoane.

Traineri:

Diana lucrează în domeniul Relațiilor Publice de 10 ani, cu experiență în jurnalism și organizare de evenimente.

A absolvit Facultatea de Limba și Literatura Română și Limba și Literatura Engleză și este președintele Asociației Forum Apulum.
A avut publicate poezii și proză scurtă, atât în limba română, cât și în limba engleză, cea mai recentă colaborare fiind cu „Decât o revistă”.

Ciprian este Lector la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia de peste 10 ani, la Facultatea de Științe Exacte și Inginerești.

Este pasionat de educația gândirii critice și educația științifică, iar în 2017 a primit titlul „profesor Bologna”, care atestă preocuparea spre metode didactice și apropierea de studenți.

În ultimii ani, a colaborat cu mai multe asociații și fundații care lucrează cu elevi și studenți, fiind, din 2017, membru fondator și Vicepreședinte Forum Apulum.