Uniunea mea europeană

Credem în parcursul European al României și că cetățenii români pot și trebuie să fie mai implicați în a construi viitorul Uniunii Europene. Ne dorim să sprijinim implicarea și informarea tinerilor din România despre ce înseamnă a fi cetățean european. Pe de o parte, cetățenii europeni pot beneficia de unele programe europene pentru dezvoltare personală și profesională; pe de altă parte, se pot implica în construcția Uniunii, prin participarea la alegeri, prin consultări cu instuțiile europene sau chiar prin inițiativă legislativă.

Ne bucurăm astfel să fim parteneri cu Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru, în proiectul „Uniunea mea europeană”. Proiectul presupune organizarea unei caravane de informare privind Uniunea Europeană în școli din Regiunea Centru, dar și realizarea unor materiale informaționale sintetizate, atât infografice tipărite și digitale cât și un set de clipuri animate despre funcționarea Uniunii.

Infografice „Uniunea mea europeană”

Animații „Uniunea mea europeană”

civicON - festival de atitudine

Poster civicON

civicON este un concept nou de eveniment, un „festival de atitudine”, care își propune ca prin discuții, ateliere, expoziții și interacțiuni culturale originale să aducă implicarea civică și gândirea critică în atenția publicului larg.

Mai mult...

Ghidul ilustrat al elevului

Oficial, învățământul românesc este centrat pe elev și pe nevoile acestuia. În realitate, profesorii cu adevărat pasionați și apreciați sunt puțini la număr, iar elevii sunt captivi într-un sistem care nu sprijină creativitatea și înțelegerea, ci memoria și conformismul. Mai mult, în unele cazuri asistăm la adevărate abuzuri asupra elevilor care sunt forțați să ia meditații cu profesorul de la clasă dacă vor să treacă, să contribuie la fondul clasei (care nu mai există), sunt scoși de la ore sau evaluați arbitrar.

Mai mult...