🔥 Pentru detalii despre CivicON: (r)evoluții, info despre cazări în Alba și înregistrare la ateliere, intrați pe noul site civicON. [Informațiile se actualizează periodic.] mai multe[...]

Mulțumită vouă, astăzi suntem la prima întâlnire a comunității de 15 ONG-uri care au devenit finaliste a campaniei Donează cu Pago.

Ne cunoaștem între noi și povestim despre ce urmează să facem. Vă ținem la curent cu pașii următori pe care îi punem la cale împreună cu Pago, Banca Transilvania, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile și Fundația Comunitară București.

#DoneazăCuPago #FărăCosturi #Rapid

📷 Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. mai multe[...]

Francisak (Franak) Viačorka este Vicepreședinte al Digital Communication Network și responsabil pentru strategie digitală pentru US Agency for Global Media.

Franak este un activist pentru democrație și libertate individuală. Pentru activitatea sa în Belarus a fost închis de mai multe ori de regimul Lukașenko. Pentru activitatea sa, Franak a fost subiectul unor documentare și a primit recunoaștere din partea mai multor organizații precum National Endowment for Democracy, Freedom House, Open Society Foundations. Franak a fost și primul bursier Vaclav Havel pentru Radio Europa Liberă, la recomandarea personală a lui Havel.

Franak este un expert recunoscut în dezinformarea rusă. A documentat recent media sprijinită de Kremlin, ONG-uri și grupuri care activează internațional, precum și rolul Bisericii Ortodoxe Ruse. mai multe[...]

Brett Hennig este co-fondatorul și directorul Sortition Foundation, care promovează și implementează un mecanism pentru democrație participativă denumit Citizens Assembly (CA).

CA este un proces decizional în care un grup de cetățeni selectați să reprezinte o comunitate deliberează câteva zile asupra unei probleme din comunitate și propun o serie de măsuri.

Mai multe despre acest mecanism implementat deja în câtva orașe europene, vom afla vineri, 4 octombrie, la CivicON: (r)evoluții. mai multe[...]

🥁 Lume lume, se lansează primele două ateliere din cadrul CivicON: (r)evoluții. Sunt destinate în principal tinerilor și numărul de locuri este limitat, pe bază de înregistrare (vezi mai jos).
[Cele două ateliere de mai jos sunt în paralel, vă puteți înscrie doar la unul!]

📱„Digital campaigning" cu Roxana Pencea Bradatan de la Declic este un roadtrip prin tacticile de campaigning: de la cele must-do până la cele opționale, dar foarte creative.
Rețelele de socializare, e-mail-urile, mesajele pe chat și sms-urile au devenit în era internetului instrumente de mobilizare și transformare socială. Cum sunt ele însă folosite pentru a influența societatea?
Înscriere: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScov3_IKuQWS7103F668wxAYtlNmQl4rLRNDQym1bpXmPPzaA/viewform

❤️
„In a relationship” cu Silvia Guţă de la Fundatia Friends for Friends unde vom explora împreună motivele și cauzele pentru care oamenii pot deveni violenți, dar și care sunt cele mai subtile forme de abuz emoțional, cum se pot strecura în viața noastră și care sunt efectele lor. La final, plecăm acasă cu o imagine mai cuprinzătoare asupra relațiilor de cuplu și a situațiilor de risc, știind ce am putea face sau unde să cerem ajutor pe viitor, dacă vom avea vreodată nevoie.
Înscriere: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScov3_IKuQWS7103F668wxAYtlNmQl4rLRNDQym1bpXmPPzaA/viewform

❤️
mai multe[...]

Raluca Ion, Răzvan Luțac și Emilia Sercan, în discuție cu colegul nostru Ciprian Cucu, despre cum se vede evoluția României și a presei, din interior și la ce (r)evoluții ne mai putem aștepta.
Vineri, 4 octombrie, la CivicON: (r)evoluții. mai multe[...]

Andrei Marcovici, percuționist la Filarmonica din Sibiu, va fi prezent la CivicON: (r)evoluții cu două proiecte surpriză. 🎼
A nu se rata! mai multe[...]

Cel mai bun motiv de pauză de la lucru - au ajuns revistele DoR pentru elevii noștri, cu una în plus - cadou. 😍
Mulțumim Decât o Revistă, la cât mai multe numere! mai multe[...]

Când am început proiectul „Rezistenții”, în care aminteam despre rezistența anti-comunistă din România, nu ne-am imaginat că vom ajunge să-l cunoaștem pe unul dintre cei care și-au riscat libertatea și viața pentru democrație.

Câteva luni mai târziu, Radu Filipescu vine la Alba Iulia, la CivicON: (r)evoluții. mai multe[...]

Sâmbătă, 5 octombrie, în cadrul CivicON: (r)evoluții, ne întâlnim cu Ana Poenariu, Mihai Munteanu și Iurie Sanduta, la „Rise Talks” - o dezbatere focalizată pe jurnalismul de investigație și rolul acestuia într-o democrație. mai multe[...]

mai multe[...]

mai multe[...]

Pentru că educația e ca o minge de joc pentru guvernanți, trebuie să li se arate că tinerii nu vor mai sta pasivi la orice schimbare făcută de vreun ministru vremelnic.

Ne bucurăm că voi, tinerii, învățați să luați atitudine. Suntem alături de voi. mai multe[...]

Oameni buni, mulțumim tare mult că ne susțineți și credeți în noi. Am fost printre câștigătorii campaniei Donează cu Pago.

Anul ăsta a fost ca un rollercoaster pentru noi, unul cu senzații tare faine și suntem mai porniți și mai motivați ca niciodată. :)

Mulțumiri și plecăciuni! You guys rock! mai multe[...]

REVOLÚȚIE, revoluții, (s. f.): 1. Proces de transformare prin care se realizează înlocuirea unui anumit mod de organizare economică, socială, politică etc. cu o altă formă de organizare. 2. (Pop.) Răscoală, revoltă. 3. Fig. Schimbare, transformare radicală într-un anumit domeniu. mai multe[...]

Ne bucură că există programe precum Start ONG, focalizate pe a susține asociațiile mici, precum Forum.

Finanțarea câștigată de noi ne-a permis să organizăm în condiții excelente ediția a II-a din „Școala de vară liberă”.

Avem și alte planuri (supriză), așa că țineți aproape.

#startONG #ActforTomorrow #implicareafacediferenta #KauflandRomania mai multe[...]

✊ Suntem în topul organizațiilor care reprezintă tinerii din România!
👥 Ne bucurăm că am reușit să contăm și zona de reprezentare. Credem că tinerii trebuie să fie incluși în luarea deciziilor care-i privesc și vom continua să lucrăm pentru a promova importanța dialogului continuu cu elevii și studenții. mai multe[...]

👥 Am ajuns la mai bine de 7500 de tineri în doi ani, în peste 100 de evenimente și proiecte
💡 Avem idei de proiecte originale, vrem să creștem implicarea civică în România
✅ Susține și tu cultura civică: votează Forum Apulum în competiția Donează cu Pago pe linkul de mai jos sau pe https://doneaza.pago.ro/voteaza/ mai multe[...]

Băieții noștri cu lipici, Emilian și Florin, au mers la Street Delivery Bacău cu un scop: să facă un mega fanzin de (R)evoluții, care să adune frustrările tinerilor. Așa că dacă sunteți prin zonă, nu ezitați să vă opriți la povești cu ei. Au și Ghidul ilustrat al elevului, au și șarm, au și Constituții de la prietenii noștri Funky Citizens, practic combinația perfectă să puneți împreună la cale o (R)evoluție.

Vă spunem și un mic secret: pregătim niște (R)evoluții la Alba Iulia cât de curând ca să vă dăm motive de un city break. Stați aproape. :) mai multe[...]

Are we human?
O nouă cartolină pentru colecția Dan Perjovschi de la #CasaForum. <3 mai multe[...]

Greta Thunberg, activista pentru mediu de numai 16 ani, și-a găsit partea de critici. De la atitudinea condescendentă față de un „copil manipulat”, până la acuze de ipocrizie sau de asociere cu grupuri malefice, toate criticile omit să răspundă la întrebarea principală: este schimbarea climei cea mai mare provocare a secolului nostru?

Articol scris de colegul nostru Ciprian Cucu. mai multe[...]

Hear ye, hear ye! Am trecut în etapa următoare în campania Donează cu Pago, către votul public ce va începe luni, 26 august. Avem companie tare faină și mulțumim juriului că ne-a ales să mergem mai departe în acest proiect.

Revenim luni cu detalii unde și cum ne puteți vota pentru a fi printre căștigători. :) mai multe[...]

Sute de mii de oameni din Hong Kong au ales să protesteze din nou, pentru a unsprezecea săptămână consecutivă, pentru democrație. În ploaie continuă, ei au cerut guvernanților să demisioneze și au strigat „Libertate!”, după ce săptămâna trecută trupe militare al Chinei s-au mobilizat la granița cu Hong Kong.

Deși sunt mii de kilometri între noi și ei, lupta lor este un semnal de alarmă pentru noi toți, cei care credem în democrație, oriunde ne-am afla.

Sursa foto: https://s.nikkei.com/31K2abk mai multe[...]

50 de ani de la Woodstock. Stay wild, people.
By Dan Perjovschi. mai multe[...]

“Channeling more energy into these other forms of democracy—into citizens’ assemblies and civil disobedience, rather than elections and party-building—will change our politics drastically. But it may be the only way to ensure our planet does not change beyond recognition.” mai multe[...]