Civismul e despre vot, e despre implicare, dar e mai ales despre a avea grijă ca societatea în care trăim să fie corectă cu toți cetățenii ei. Suntem departe de cum ar terbui să fie, dar e momentul să ascultăm și lucruri greu de auzit:

1. Diana Oncioiu a publicat pe Dela0.ro un articol despre cum 3 din 4 cazuri de acte sexuale cu victime copii sunt judecate în instanțele românești ca fapte consimțite. Puteți citi aici: http://bit.ly/dela0ro

2. Diana explică ce a descoperit în timp ce lucra la articol, într-o discuție foarte interesantă la Starea Nației. O puteți urmări aici: http://bit.ly/dela0ro Ne pierdem în chestii generale și uităm să facem cât de mult putem ca generațiile tinere să fie bine, mai bine. Pentru sănătatea fetelor este și o veste bună, din ianuarie Ministerul Sănătății începe o campanie de vaccinare gratuită împotriva virusului HPV. Detalii aici: http://bit.ly/dela0ro mai multe[...]

Vrei să ajuți? Donează pentru a ne sprijini să coordonăm observatori, înscrie-te ca observator sau dă-ne un semn dacă vrei să ajuți în orice alt mod.

Noi ne-am făcut deja obicei din a face din alegeri mici sărbători ale democrației. :) mai multe[...]

Prieteni din Bruxelles, săptămâna viitoare colega noastră, Diana Filimon, va prezenta un nou proiect marca Forum Apulum care are nevoie de sprijin. Vă așteptăm cu drag la eveniment. :) mai multe[...]

Cum nici la fotbal nu contează rezultatul de la pauză, ci cel de la final, așa și la alegerile prezidențiale nu se termină jocul după primul tur, ci doar după al doilea.

Cu mai multe sau mai puține emoții decât în alți ani, alegerile rămân extrem de importante pentru țara noastră, așa că orice mână de ajutor e utilă în a ne asigura că se respectă regulile jocului.

Dacă vreți să veniți în echipa de observatori independenți, urmați doar câțiva pași simpli pe votnutroc.ro și noi ne asigurăm că aveți toate informațiile necesare, plus un sprijin moral când e cazul.

Come, we have cookies. :) mai multe[...]

Când ne uităm la fotografiile de acum 32 de ani, oamenii ne par din altă epocă, străini, iar emoțiile lor ajung greu la noi. Dar dacă facem un exercițiu de imaginație și ne gândim la cât curaj trebuia să ai în 1987 să arzi în public portretul lui Nicolae Ceaușescu, înțelegem că le datorăm respect celor care au mărșăluit în Brașov în 15 noiembrie 1987.

Pornit inițial din motive sociale, protestul s-a transformat în revoltă politică și a fost înnăbușit seara. Sute de oameni au fost reținuți, interogați, torturați și până astăzi nu a plătit nimeni pentru abuzurile de atunci.

Remember, remember the 15th of November. mai multe[...]

Astăzi am propovăduit democrația în fața unor tineri super smart și implicați de la Sesiunea națională de formare a elevilor reprezentanți, în pretty-pretty Oradea.

Viitorul arată tare bine, v-am mai spus. ;) mai multe[...]

Tinerii noștri nu se lasă ușor. Lui Florin Râşteiu îi place mult să pună întrebări, în special celor care ocupă diverse funcții.
Așa că, pentru că încă n-am primit un răspuns pozitiv la scrisoarea în care propuneam o dezbatere cu tinerii înaintea turului doi al alegerilor prezidențiale, Florin s-a gândit să mai insiste, cu o petiție.
Haideți să-l ajutăm și noi! Semnați și dați mai departe! mai multe[...]

mai multe[...]

Iuliana a fost să observe votul în Zlatna, imediat pleacă spre Alba Iulia, apoi merge la Cluj să prindă acolo închiderea urnelor. A împlinit 18 ani acum aproape o lună.

Cât suntem de mândri de ei? Cât să nu putem pune în cuvinte.

#votnutroc mai multe[...]

Păi ce credeți, că ne jucăm? Avem echipe de super-observatori pe teren în tot Ardealul. Băieții sunt la treabă, bat tot Clujul cu legitimațiile lor șmechere, ca să se asigure că se respectă legea. ;)

#votnutroc mai multe[...]

Vă ziceam noi că facem pachețele de alegeri, cu mai multe moduri de a ne implica, noi toți, în festivalul acesta civic duminical. Vă chemăm la vot, observăm împreună cu voi votul, dar și vrem să fie auzite vocile tinerilor de către candidați. Și mai pregătim noi una alta. ;)

Așa că, alături de partenerii noștri de la Funky Citizens, Declic, ARDOR, Consiliul Tineretului din România, Consiliul Național al Elevilor provocăm candidații din turul întâi să promită că, dacă vor trece în turul al doilea, vor participa la dezbaterea organizată și moderată de tineri, în 20 noiembrie.

Care-i faza cu votul? Vezi pe http://votare.ro/. mai multe[...]

mai multe[...]

👉 Noi am tot spus că probabil „statul paralel” există, că e format din toți oamenii care fac ceva să completeze ce nu pot sau nu vor să facă autoritățile: spitale, educație non formală, educație civică, servicii sociale și altele.
Acum avem și dovada că facem parte din statul paralel.
Din statul paralel al binelui. 💪

Mulțumim Pago pentru implicare! mai multe[...]

🤓 Dacă v-ați întrebat vreodată cum e să fii observator, avem câteva răspunsuri. Dacă nu v-ați întrebat, poate ar fi cazul 🕵️‍♂️

#votare #alegeri2019

🖍 Emilian Mocanu mai multe[...]

🤩 Extra-extra! Vin alegerile și nu știi ce poți să faci să dai o mână de ajutor? Ne poți ajuta cu coordonarea observatorilor și cu verificarea declarațiilor candiaților. Află mai multe pe votare.ro și înscrie-te și tu!

#votare

Grafica: Emilian Mocanu mai multe[...]

Nu știm cum e sâmbăta voastră, dar la noi se lucrează pe anti-propagandă și Revoluția Română. 🤓 mai multe[...]

👀 Stai cu ochii pe ei! Ca observator, poți intra în orice secție de vot, poți face plângeri dacă e cazul, poți asista la numărătoarea voturilor.
👉 Înscrie-te pe https://www.votnutroc.ro/#fii-observator sau vezi pe https://www.votnutroc.ro/#fii-observator ce alte variante mai ai. mai multe[...]

🎯 În 10 noiembrie, hai să scoatem lumea la vot, să avem un președinte care ne reprezintă.

👍 Urmărește campaniile Forum pe FB și insta - https://www.instagram.com/forumapulum/, dă share postărilor sau scrie tu de ce crezi că participarea la vot contează!

În plus, pe https://www.instagram.com/forumapulum/, găsești alte metode de implicare.

#votare #alegeri2019 mai multe[...]

Dan Alexe, despre „Cabală la Kabul” - filmul realizat de el în Afganistan.

„Pentru acest film, am trăit aproape trei ani cu Isaac Levy și Zabulon Simantov… Am împărțit ura lor cotidiană. In loc să se ajute, cei doi se dușmănesc cu înverșunare. Trăiesc în sinagoga din Kabul pe care au împărțit-o în două și își petrec mare parte din timp insultându-se. Bătrânul Isaac le vinde vecinilor săi musulmani amulete magice, pe când Zabulon le vinde acelorași vecini alcoolul pe care îl fabrică pe ascuns.
.
Un film documentar cu trei personaje conflictuale (regizorul fiind al treilea)…”

Proiecție Film - Cabală la Kabul, deseară la Casa Forum. mai multe[...]

mai multe[...]

Dacă crezi că democrația ține de tine, ai dreptate.

🇹🇩 În 10 și 24 noiembrie, decidem cine va fi președinte pentru următorii cinci ani.

🎯 Intră pe https://votare.ro să vezi ce face de fapt un președinte, care e super-puterea observatorilor și cum poți să contribui și tu să avem alegeri corecte și reprezentative.

#votare #alegeri2019 mai multe[...]

"– Pentru ce îl filmezi pe coțcarul de Zabulon? A fost spionul Talibanilor… Din cauza lui am suferit atâția ani…
– Ca sa refac filmul, îi explicam (filmul mi-a fost furat odată, în întregime, așa că a trebuit să reiau totul de la capăt)…
– Ce să reiei, nu vezi că te minte? Crezi că nu știu că mergi la el doar pentru că îți dă să bei…

– Ce cauți la Isaac? E doar un vrăjitor bătrân, un escroc și un spion. M-a denunțat Talibanilor pentru că făceam vin și rachiu…
– E psihanalistul cartierului, îi explic lui Zabulon. Oferă oamenilor un serviciu la fel de important ca cel pe care îl oferi tu… Tot un mod de a scăpa de realitate…"

Dialog cu ocazia filmării pentru „Cabală la Kabul".

Mâine seară, la Casa Forum, proiecție cu intrre liberă: Film - Cabală la Kabul, regia Dan Alexe mai multe[...]

Ne-a făcut George Rosu o poză în timp ce lucram pentru Asociație. mai multe[...]

mai multe[...]

🕵️‍♂️🕵️‍♂️Nu, nu vi se pare, e chiar Florin Râşteiu în imaginile de mai jos. :) Cum e membru cu drepturi depline al asociației, muncește cu drag și spor la Hachatonul #CIF19, unde cizelează un nou proiect pe care îl pregătim de lansare.

Și suntem incredibil de mândri că munca asta la firul ierbii crește liderii de mâine așa de frumos. :) mai multe[...]