Ana Kun este prima pe care o anunțăm ca invitat la CivicON. E o prietenă tare dragă nouă, cu care colaborăm cu mult spor.

Ana lucrează cu text și imagine, tot mai des pe teme social-politice, dar cu filtru, discernământ, măsură. Nu supără pe nimeni, asta e ambiția ei. Face câte un fanzin la fiecare ocazie, că ele sunt viitorul. Altfel, trăiește în Timșoara și este 1/3 din Balamuc.

La Alba Iulia va veni cu un atelier tare fain și mai ales cu proiectul ei, fanzinul de investigație „Ce-i în Sufletu' lu' Liviu?”. Revenim cu detalii. :) mai multe[...]

Nu ne lăudăm noi degeaba cu tinerii din F.A.P.T. 🙂
#proud mai multe[...]

Ne vedem diseară la film. 🙂
Accesul se face pe bază de bilet (10 lei pentru adulți și 5 lei pentru elevi și studenți). mai multe[...]

💡 „CivicON - Festival de atitudine” capătă și mai mult curaj anul acesta. Vrem să discutăm despre ce a însemnat Democrația în 2018 în România, împreună cu jurnaliști, activiști, artiști și oameni cărora le pasă.

Vom avea expoziții, discuții, ateliere, prezentări și socializare. Aflăm ce e în sufletul lui Liviu, cum arată noul proiect FAPT, Ghidul elevului și vom sta la povești cu oameni pe care îi admiram de la distanță.

Acces liber la prezentări.
Participarea la ateliere se face pe bază de înscrieri.

Evenimentul este în curs de actualizare. :)

***

„CivicON - Festival de atitudine” este un proiect al Asociației Forum Apulum.

Partenerul cel mai drag: Funky Citizens
Gazdă: Museikon
Parteneri proiect: Museikon, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Consiliul Județean Alba, Caro Sound, Delphi Electric, Steelcase. mai multe[...]

Primit bine atât de public, cât și de presa internațională, „Vinovatul” este un film ce ilustrează într-o manieră bulversantă cum cele mai bune intenții se pot transforma într-o formă de abuz.

Debutantul danez Gustav Möller reușește imposibilul, ținându-te pe muchia scaunului cu un thriller minimalist filmat în timp real, într-un interior unic, cu un personaj care vorbește nonstop la telefon.

Îl puteți vedea împreună cu noi marți, la ora 19:00, la Hotel Transilvania, sala Apulum. Accesul se face pe bază de bilet: 10 lei adulți, 5 lei elevi și studenți. mai multe[...]

„Nu cred că suntem atât de profunzi încât să ne pese de uitat trecutul. Îl uităm invariabil, așa funcționează memoria. Însă, dacă îți amintești, automat îți modifici amintirea. Pentru asta, orice modalitate care mă ajută să-mi amintesc ocolind ce e în capul meu este binevenită și de aceea rolul documentar al fotografiei este extraordinar de important pentru mine.”
(Cezar Popescu)

Acsinte.100 - expoziție de fotografie - Alba Iulia mai multe[...]

Discutăm despre educația sexuală cu Casa Forum plină. Alături de Anne-Marie Chelariu de la Vlog-ul de Marţi. mai multe[...]

mai multe[...]

„Trei pe vale” este un proiect de prezervare audiovizuală a păstrătorilor anumitor elemente de patrimoniu cultural național.
Profilul meșterului căutat este unul căruia îi lipsește predarea cunoștințelor dobândite de-a lungul anilor către un ucenic.

Trilogia documentară a fost inițiată în anul 2013 prin portretizarea sculptorului Constantin Perța, din Ceru Băcăinți, în filmul „Domn Perta din Valea Cerului”. Lucrând de la o vârsta fragedă la cioplirea lemnului, acesta a dezvoltat peste 300 de modele de linguri și diverse obiecte figurative. De asemenea el a fost declarat Tezaur Uman Viu în anul 2011 de către Ministerul Culturii.

Demersul nostru a continuat la finele anului 2015 prin înregistrarea fierarului Ioan Popa din Albac. Filmul „Fierarul din Albac” descrie metodic practica potcovitului de boi și cai. Pe vremuri pragul fierăriei era trecut de peste două sute de perechi de boi iar astăzi doar două perechi de boi mai sunt în grija meșterului. Relatările moțului croiesc firul cunoașterii arhaice moștenite de la tatăl său cât și pânza declinului în care e prinsă astăzi această îndeletnicire.

Domn Perța din Valea Cerului
România, 2014, 44 minute

Fierarul din Albac
România, 2016, 40 minute
Informații: 0728.212.153
Acces liber.

Gabriel Durlan

Scenarist, regizor, monteur, fotograf, este născut în Onești în 1989. A absolvit Regie de Film la Universitatea Media în 2012, iar în prezent este masterand în cadrul programului Documentary Filmmaking de la UNATC. Gabriel a realizat diverse scurt-metraje de ficțiune și documentar, clipuri muzicale pentru artiști rap sau electro, filme experimentale si expoziții de fotografie.

Trailere film: https://vimeo.com/gabrieldurlan mai multe[...]

Astăzi discutăm pe bune despre educația sexuală în România. De ce ne e frică de ea, de ce e un subiect complicat, ce cred de fapt tinerii și cât de mult înțeleg adulții acest subiect controversat.

Ne vedem la ora 18:00, Casa Forum, cu Anne-Marie Chelariu de la Vlog-ul de Marţi. Noi facem focul în teracotă și Iuliana a făcut prăjituri. :) mai multe[...]

La noi, la Alba Iulia, oriunde te uiți, vezi ceva cu 100. Așa că ne propunem să trecem și cu înscrierile de 100. Nu mai e mult. Hai că se poate! :)

Astăzi este ultima zi de înscrieri pentru elevii care vor să intre în competiția pentru a ilustra Ghidul Elevului, ce urmează a fi lansat de FAPT (Forum Apulum pentru Tineri) împreună cu Consiliul National al Elevilor la CivicON.

După înscriere, veți primi tema pe care trebuie să o ilustrați, desenele trebuie făcute până în 21 noiembrie, iar în 22, artistul George Roșu va desemna câștigătorii. mai multe[...]

Vinovatul (The Guilty) - 85 min.
Regia: Gustav Möller (Danemarca)
Bilet: 10 lei adulți, 5 lei elevi și studenți

Considerat de către New York Times „una dintre marile revelații ale anului”, „Vinovatul / The Guilty” este un thriller plin de suspans în care un ofițer de poliție primește un apel de urgență de la o femeie care susține că a fost răpită.

Propus de către Danemarca la Oscar 2019, proaspăt nominalizat la European Film Awards la 3 categorii și premiat la Salonic cu Premiul Publicului și trofeul pentru Cel mai bun actor, „Vinovatul / The Guilty” va fi proiectat la Alba Iulia într-un eveniment organizat de Forum Apulum cu sprijinul Bad Unicorn.

Primit bine atât de public cât și de presa internațională, „Vinovatul” este un film ce ilustrează într-o manieră bulversantă cum cele mai bune intenții se pot tranforma într-o formă de abuz. A avut avanpremiera internațională la Sundance Film Festival la începutul anului 2018. De atunci și până acum, filmul a fost nominalizat și premiat în peste 30 de festivaluri din întreaga lume: Premiul Publicului, Premiul pentru Cea mai bună regie, Cel mai bun scenariu sau Cel mai bun actor în rol în rol principal sunt doar câteva dintre trofeele obținute de film.

Accesul se face pe bază de bilet ce poate fi achiziționt la fața locului, sau de la Casa Forum (Str. Regina Maria, nr. 18) mai multe[...]

Joi, 22 noiembrie, vă așteptăm la vernisajul expoziției ACSINTE.100, la Casa Forum.

Expoziția cuprinde 100 de fotografii, în format print și digital, și acoperă trei teme distincte: Primul Război Mondial, Portrete de militari și Viața socială în orașul Slobozia în perioada 1930 - 1968. Expoziția include o componentă multimedia, fotografiile din Primul Război Mondial și portretele militarilor fiind însoțite de lectura unor fragmente din scrisori, cărți poștale, jurnale și note de pe front (fragmente din volumul ”Scrisori de pe front”, alcătuit de Mirela Florian).

Fotografiile ce prezintă scene din viața socială a orașului Slobozia sunt însoțite de vocea poetului Mircea Dinescu, ialomițean născut în 1950, în Slobozia, care povestește despre copilăria și adolescența petrecute în micul oraș de provincie, dar și despre Costică Acsinte, fotograful unde mergea împreună cu mama lui în vremea copilăriei. mai multe[...]

Cam ce punem noi la cale pentru zilele următoare. :) Revenim cu detalii despre fiecare eveniment.

#busybees mai multe[...]

Toma Arnăuțoiu a fost unul dintre cei mai cunoscuți partizani anticomuniști, rezistând alături de gruparea „Haiducii Muscelului" timp de 9 ani.

Povestea lui, ilustrată de Saddo, poate fi citită aici:http://bit.ly/arnautoiu

(Puteți
dona pentru proiectele Forum Apulum aici: http://bit.ly/arnautoiu

(Puteți
mai multe[...]

Ajutați-l pe George Rosu să piardă pariul! 🙂
Termenul limită pentru înscrieri e 16 noiembrie. Dacă vă înscrieți, veți primi toate detaliile și o temă aleasă aleatoriu, cu termen de predare 21 noiembrie. În 22 noiembrie George va anunța desenele selectate. mai multe[...]

Anne-Marie e cunoscută pentru că abordează subiecte serioase, incomode, dar extrem de necesare. Și nouă ne plac exact oamenii care au curaj și atitudine.

Așa că sâmbătă, la evenimentul F.A.P.T. cu tema „Educația sexuală”, vom sta la discuții sincere pe această temă.

Seria Sex Talk făcută de Anne o găsiți aici: http://bit.ly/AnneSexTalk

P.S.:
Da, avem și prăjituri de casă. De Casa Forum. :) mai multe[...]

F.A.P.T. (Forum Apulum Pentru Tineri) și Consiliul National al Elevilor își propun ca în luna decembrie să lanseze la CivicON un ghid al elevului care să explice și să ilustreze drepturile și obligațiile lor.

Elevii care vor să ne ajute cu ilustrații pot să ne contacteze începând de azi, până în data de 16 noiembrie (inclusiv) şi vă vom da tema de lucru.

Va fi o selecție coordonată de George Rosu, iar desenele alese vor fi introduse în ghid şi vor fi tipărite în sute de exemplare, care vor ajunge în licee din toată țara.

Dacă ai talent la desen şi vrei să ne ajuți, contactează-ne.

E-mail: fapt@forumapulum.ro
Facebook: Forum Apulum
Instagram: @fapt.ro mai multe[...]

Ghidul ilustrat al comunismului românesc merge la Colegiul Național „Elena Cuza” din Craiova.

Joi, 22 noiembrie, la ora 12:30, vom discuta cu elevii și profesorii despre miturile și realitatea perioadei comuniste din România și vom distribui gratuit ghiduri tipărite.

Seara, la ora 18:30, ne vedem la sala de marmură din Casa de Cultură a Studenților Craiova pentru o discuție și cu expoziția „Memorie”.

Mulțumirile merg către JCI Craiova pentru invitație și pentru sprijin! mai multe[...]

Iunie, 1914. Arhiducele Franz Ferdinand și soția sa, Sophia Chotek, sunt asasinați de tânărul Gavrilo Princip. Asasinatul pus la cale era aproape să nu se producă, dar șoferul cuplului face o manevră greșită și îi aduce pe cei doi în fața lui Princip.

În cartea sa, Christopher Clark reconstituie minuțios pașii care au dus la război în încercarea de a afla răspunsul la aceste întrebări, analizând lanțul de decizii (și reacții) care au făcut ca în doar câteva săptămâni, războiul, Marele Război, să devină o realitate. mai multe[...]

Pregătim cea de-a doua ediție CivicON - festival de atitudine, cu tema din acest an: Democrația 2018. Avem deja o super echipă de oameni cu mult curaj care vor veni la Alba Iulia în 7, 8 și 9 decembrie. Vom începe să anunțăm numele lor de săptămâna viitoare.

La fel ca anul trecut, festivalul e un act de îndrăzneală, creat din multă ambiție împreună cu prietenii noștri de la Funky Citizens, cu sprijinul unor oameni care cred în noi. Pe barba noastră, cum ar veni. 🙂

AMR - o lună.

Afiș creat de the one and only George Rosu, logo Perjovschi Dan. mai multe[...]

Educația sexuală este, pentru unii, un subiect controversat. Pentru tineri este un subiect ce trebuie discutat, nu băgat sub preș. De aici și evenimentul de sâmbăta viitoare, în cadrul căruia discutăm sincer despre ce se face la noi pe acest subiect și ce nu.

Elevii de la F.A.P.T. au fost și pe teren, au adunat informații despre ce oferă statul pe această temă, Ada a pregătit o expoziție foto și suntem pregătiți să o găzduim pe Anne-Marie Chelariu la Casa Forum. Sâmbătă la ora 18:00.

https://www.facebook.com/events/355002138566038/ mai multe[...]

Aproximativ 750 de km, 3 orașe, 4 licee și peste 250 de elevi la care a ajuns Ghidul ilustrat al comunismului românesc. Asta a fost săptămâna noastră. A fost una bună. :) mai multe[...]

mai multe[...]

Fiind noi mai sătui de cifre rotunde, am zis să sărbătorim acel scurt moment în care am avut 1999 de like-uri date paginii, înainte să crească mai departe. Și în minte fredonam o singură melodie: https://youtu.be/rblt2EtFfC4 🎉🦄🦄🦄

Mulțumim pentru susținere. Facem echipă grozavă noi toți cei peste 1999 acum. :) mai multe[...]