Cristi Popesco - comediant

Cristi s-a apucat să facă stand up încurajat de prieteni. A urcat prima oară pe scenă în Club 99 la o seară de open mic, în octombrie 2010. După show, comedianții din Club l-au încurajat să mai vină. De atunci, a tot venit.

Acum, pe lângă standup, Cristi are podcasto-vlogul „Popesco Show”, care apare marțea la ora 10 AM pe YouTube și în aplicațiile de podcast și îl puteți găsi de asemenea în echipa „Ceva mărunt”.

1. Ce îți mai dă speranță în România?
Faptul că după Colectiv s-au activat un număr destul de mare de oameni, printre care mă număr și eu. Am devenit mai atent la ce se întâmplă în zona politică. Am realizat că neimplicarea (ex. neprezentarea la vot) are implicații directe în viața noastră. Îmi propun să merg la vot la toate alegerile de acum înainte.
2. Ce faci tu pentru o variantă mai bună a acestei țări?
Încerc să îmi fac treaba cât mai bine. Consider că dacă fiecare dintre noi ar face tot posibilul să fie cât mai bun în ceea ce face, am fi mult mai mulțumiți de țara asta. Din păcate mulți își văd jobul ca fiind ceva temporar, sub nivelul lor și fac treabă de mântuială.
3. De când a început să îți pese? Care a fost primul pas spre implicare?
După ce am ieșit în stradă la protestele de după Colectiv și după ce am cunoscut oameni foarte implicați în zona civică.
4. Ce ți-ai spune ție la 15 ani?
Apucă-te de stand-up comedy mai repede :)
5. Ce te-a ajutat cel mai mult să devii omul de acum?
Cred că datorez mult părinților care nu mi-au impus un anumit liceu sau facultate. M-au lăsat să îmi aleg singur traseul.
6. Care a fost lupta cea mai grea cu tine însuți?
Eu sunt introvertit și mi-a fost destul de greu să mă apuc să fac stand-up comedy care presupune vorbit în public. A fost terifiant prima dată. Dar dacă nu faci lucruri de care ți-e frică, nu te dezvolți la fel de repede.
7. Ce ai învățat din eșec?
În stand-up eșecul e foarte bun. După un show care iese prost, revii cu picioarele pe Pământ și te pui pe scris glume mai bune.
8. Ce detaliu despre tine i-ar surprinde pe ceilalți?
Mi-ar fi plăcut să fiu cowboy.
9. Un sfat pentru tinerii ce vin?
Insistați pe lucrurile care vă plac cu adevărat, nu vă lăsați duși de val și de părerea altora. De asemenea, nu uitați să beți și multă apă când consumați băuturi alcoolice :).

Susțineți proiectele Forum Apulum

Dacă vi se pare important și/sau interesant ceea ce facem, ne puteți susține prin donații recurente sau unice. Detalii aici.